Nieuwsberichten

43 active nieuwsberichten gevonden

Wijkarena's - voelt u zich betrokken bij uw buurt?

Voelt u zich betrokken bij uw buurt? Help dan mee met het formuleren van ambities voor uw wijk! De gemeente Veenendaal wil graag wijkambities opstellen, samen met bewoners, ondernemers en professionals van maatschappelijke organisaties. De gemeente hoort graag wat u wilt, wat uw plannen en dromen voor hun buurt zijn, en wat u zelf doet om die plannen waar te maken. Meld u nu aan voor de wijkarena.

Trendsessies
We hebben in de afgelopen weken al een eerste stap gemaakt met het formuleren van wijkambities. Met een aantal van u hebben we de ontwikkelingen in uw wijk en buurt verkend. We waren onder de indruk van de trends die we met elkaar hebben opgehaald. Als u er bij was: nogmaals bedankt dat u deze avonden tot een succes heeft gemaakt.

Wijkarena's
Het is nu tijd voor de volgende stap. We willen per buurt sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen verkennen met de mensen die er werken en wonen. Daarvoor gebruiken we de eerder vastgestelde trends. Daarnaast voeren we de komende weken toekomstgesprekken met individuele bewoners. We willen graag horen hoe mensen over vijf jaar hopen te wonen of werken in de wijk.

We gaan graag met u in gesprek over de positieve en negatieve kanten van uw buurt, maar vooral over de vraag hoe we er met elkaar voor kunnen zorgen dat u daar over vijf tot tien jaar nog met plezier woont of werkt. U kunt luisteren, meediscussiëren, ideeën spuien, initiatieven aanreiken, en mensen uit uw wijk en buurt ontmoeten.

Wanneer
De wijkarena's vinden plaats in de Raadszaal op het Gemeentehuis. We beginnen om 19.00 (inloop 18.45) en we sluiten af met een borrel rond 21.00 uur. We hebben de volgende data gereserveerd:
-17 oktober Wijk Oost: Buurtstede, Dragonder-Noord, Dragonder-Oost, Dragonder-Zuid en Spitsbergen
-19 oktober Wijk Noord/Centrum: Achterkerk, De Pol, Gelderse Blom, Koopcentrum, Meesterweide (omgeving Vijgendam), Molenbrug (omgeving PWA-park), Schrijverswijk en 't Hoorntje
-24 oktober Wijk West: Componisten-, Dichters-, Schepen- en Vogelbuurt, Franse Gat, Pioniersbuurt (Oudeveen en Schansen), Salamander en Stationswijk (omgeving 't Goeie Spoor)
-26 oktober Wijk Zuid Engelenburg, Gezonken Hoek (Boslaan en omgeving), Het Ambacht, Petenbos en Petenbos-Oost

Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de wijkambities, en hoe meer betrokkenheid in de buurt en wijk waarin uw woont en/of werkt. Uw deelname is van groot belang: Dus een extra oproep aan degenen die niet aanwezig op de trendsessies, kom naar de wijkarena voor uw wijk!

Ik hoop u op een van deze avonden te mogen begroeten. Schrijf u dus alstublieft in via het aanmeldingsformulier, of stuur een bericht als antwoord op deze mail. Mocht u nog vragen hebben, kunt u me uiteraard altijd bellen op 06-55786352. U kunt ook bellen met Jasper Klapwijk, 06-14395940.

--------------------------------------------------
AANMELDFORMULIER
--------------------------------------------------

Aanmeldingsformulier wijkarena's
Persoon:
Tel.nummer:
E-mail adres:

 

Aanwezig bij de volgende bijeenkomst (graag aankruisen):

    • 17 oktober Wijk Oost (= de volgende buurten: Buurtstede, Dragonder Noord, Dragonder Oost, Dragonder Zuid, Spitsbergen)
    • 19 oktober Wijk Noord/Centrum (= de volgende buurten: Achterkerk, De Pol, Gelderse Blom, Koopcentrum, Meesterweide, Molenbrug, Schrijverswijk, t Hoorntje)
    • 24 oktober: Wijk West (= de volgende buurten: Componistenbuurt, Dichtersbuurt, Franse Gat, Pioniersbuurt, Salamander, Schepenbuurt, Stationswijk, Vogelbuurt,
    • 26 oktober: Wijk Zuid (= de volgende buurten: Engelenburg, Gezonken Hoek, Het Ambacht, Petenbos, Petenbos Oost)