Moestuin het Buitenhof Veenendaal-oost

Welkom op de website voor Moestuin het Buitenhof in Veenendaal-Oost.

Moestuin het Buitenhof in Veenendaal-Oost is een bewonersproject gestart in 2011.Vanwege start bouw van de wijk Veenderij verdween de moestuin in 2014.
Per maart 2017 zal de moestuin opnieuw worden gestart en 15 maart open gaan op de nieuwe locatie achter het Ontmoetingshuis aan de Spitsbergenweg.

Aanleiding voor het initiatief is en was voornamelijk: biologisch tuinieren, contact met en tussen bewoners uit de wijk stimuleren, integratie, moestuin gezinnen in behoeften voorzien, leren van elkaar, buurtevenementen, saamhorigheid en samenwerking in Veenendaal-Oost.

Als onderdeel van Buren van Oost, zal in Het Buitenhof (biologisch) tuinieren de enige activiteit worden. De moestuin is een niet-commerciële activiteit, die uitsluitend werkt met vrijwilligers. Van de meeste vrijwilligers en moestuinhouders ligt hun reguliere werk ver af van het tuinieren, dus ervaring is niet vereist en ervaring is dat mensen graag van elkaar leren.
Het Buitenhof heeft een onafhankelijk bestuur. Door middel van giften en jaarlijkse contributie verwachten we moestuin Het Buitenhof te kunnen (blijven) exploiteren.

De kavelindeling van de moestuinen is gemaakt, er zijn ca. 30 moestuinen beschikbaar. Er kan ingeschreven worden op een kavel. Het lidmaatschap bedraagt € 80,- per kavel per jaar en de eenmalige borg bedraagt eveneens € 80,-.
Klik hier voor reglement of download het inschrijfformulier. Indien gewenst is het uiteraard mogelijk meerdere kavels naast elkaar te nemen.

Heeft u vragen over de moestuin of wilt u zelf ook een kavel.
Neem dan via de mail contact op met: moestuin@burenvanoost.nl

 

Links

https://www.ivn.nl/moestuintje
http://www.oranjefonds.nl/groen-verbindt
https://www.zaaikalender.com/